Naslovna PR Zasto je Kalif karika koja nedostaje u zaštiti soje od korova?

Zasto je Kalif karika koja nedostaje u zaštiti soje od korova?

254
0
Adama
Adama

Kalif® 480 EC je selektivni sistemični herbicid, u usevu soje primenjuje se za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova tretiranjem zemljišta posle setve, a pre nicanja useva.

Pored mnogobrojnih korova na koje preparat deluje treba istaći delovanje na ambroziju, jedan od najopasnijih korova kod nas.

Kalif je ‘partner herbicid’ ostalim preparatima registrovanim na tržištu Republike Srbije u usevu soje, odlično je rešenje za najproblematičnije korove u soji. Važno je napomenuti da suzbija korove kao što je ambrozija koja zadaje najviše muka našim proizvođačima.

Na bazi je aktivne materije klomazon. Sve je više prisutan na parcelama u usevu soje.

Kalif je poslednjih godina prisutan na tržištu i sa zadvoljstvom mogu da kažem da je preparat za koji svaki proizvođać koji ga koristi, kaže da više ne može da zamisli da štiti soju od korova bez njega”, kaže Dušica Popović ispred kompanije ADAMA.

Što se tiče tehnologije zaštite soje od korova, imamo preparate na bazi aktivne materije bentazon, bez kojih ne može da se zamisli nijedan tretman posle nicanja.

Zatim, imamo tifensulfuron-metil koji je takođe odličan za suzbijanje pojedinih korova kao što je pepeljuga.

Potom, preparate na bazi aktivne materije imazamoks kao što je Saltus, ali definitivno jedna slagalica koja nedostaje za poptunu zaštitu soje od korova jeste preparat Kalif.

Deluje na širok spektar korova, ali najvažniji korov koji suzbija jeste ambrozija.

Pogledajte videohttps://www.youtube.com/watch?v=HqCO48Ukivo

Za dodatne savete u primeni i raspoloživost proizvoda u vašoj poljoprivrednoj apoteci obratite se ADAMA stručnom timu: https://www.adama.com/srbija/sb/over-ons/prodaja.html

Prethodni tekstAko ste primetili grinje u paprici – reagujte odmah
Sledeći tekstCene na berzi stagniraju, pšenica i dalje bez kupaca