Galenika - Fitofarmacija
Galenika - Fitofarmacija

Usevi pšenice sa porastom dnevne temperature i dovoljno vlage u zemljištu polako ulaze u fazu formiranja lista zastavičara. Kako bi poboljšali prinos, popravili kondiciju, ubrzali rast i razvoj, kao i stanje pšenica na terenu, uz predstojeci fungicidni tretman za suzbijanje bolesti pšenice, preporucujemo Chopin evolution.

Chopin evolution je kompleksno folijarno djubrivo sa dodatkom 18  esencijalnih aminokiselina, a sadrži i azot i sumpor u svom sastavu, koji su direktno zaduženi za poboljšanje prinosa i kvaliteta zrna pšenice.

Aminokiseline u preparatu omogućuju veoma brzo folijarno usvajanje, translokaciju i raspoređivanje aktivne materije na potrebna mesta u biljci.  Chopin direktno utiče i na poboljšanom delovanju fungicida –  na veću efikasnost, posebno sistemičnih fungicida na fitopatogene gljive.

Preporučena doza primene Chopin evolutiona je 3 do 5 l / ha.

Chopin evolution je kompatibilan sa svim fungicidima koji su preporučeni  za suzbijanje prouzrokovača bolesti pšenice, a deo su palete proizvoda kompanije GALENIKA  – FITOFARMACIJA.

Chopin Evolution sadrži:

  • Amonijačni azot: 137 g/l
  • Amidni azot: 63 g/l
  • Sumpor (SO3): 751 g/l
  • Kompleks 18 aminokiselina

U ogledima koji su obavljani u našoj zemlji i Francuskoj je utvrđeno da proizvod primenjen u količini od 5 l/ha utiče na:

  • Pšenica – vitalnost i porast biljaka, prinos i kvalitet zrna (hektolitar, proteini)
  • Uljana repica – vitalnost i porast biljaka, prinos i sadržaj ulja 
Galenika - Fitofarmacija
Galenika – Fitofarmacija

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Prethodni tekstOčekuju se velike padavine i one donose bolest voću! Sprečite ovu infekciju kod šljiva!
Sledeći tekstSuzbijanje korova u usevu soje – RITMIX PLUS