Vojvodina nudi 25 miliona dinara za tradicionalne manifestacije

303
0
SHARE

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je u utorak (16. aprila ) javni konkurs za dodelu 25 miliona dinara bespovratnog novca za održavanje tradicionalnih manifestacija na teritoriji Vojvodine.

Cilj konkursa jeste bolja promocija i podizanje kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

Kako je navedeno u pozivu, novac je ponuđen za organizovanje naučno stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara i predavanja, organizovanje sajmova i izložbi, kao i za podršku lokalnim manifestacijama sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i proizvodnje lokalnih proizvoda.

Priliku da konkurišu imaju obrazovne ustanove, opštine i gradovi, kao i udruženja građana sa teritorije Vojvodine, a konkurs je otvoren do utroška sredstava i to najkasnije do 16. maja.

Bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose ukupno do 25.000.000,00 dinara. Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi  10.000,00 dinara, a maksimalni iznos je do 1.000.000,00 dinara, navodi se u pozivu.

 

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu