Ekipa „Bolje zemlje“ je bila dunjaru porodice Sekulić. Gustina sadnje je oko 1000 sadnica po hektaru ili prevedeno na razmak to je nekih 2,5 metara između stabala i 4 metara međuredno.

Razmak između stabala je važan zbog testiranja, ove mašine.

Zamir® – fungicid za uspešnu zaštitu lista i klasa strnih žita

Naš poznati mehanizator, i konstruktor Petar Grbić je, već sada ima 5 godina, napravio prvu kosačicu za voćanjake. I od tada, od tog prvog modela prvo bilo je izmena koje je sam uveo a videli smo i nekoliko veoma dobrih kopija od kojih je svaka sadržavala neki specijani dodatak.

Upravo zato je, i sam Grbić, uveo neke novine koje su zanimljive.

Sam princip rada nije promenjen – kosačicu nose poluge, nema nikakav reduktor, kači se na kardan, a promena u broju obrtaja se postiže preko različitih dimenzija remenica i na taj način se distibuira i snaga na tri noža koja se nalaze u metalnom kućištu. Noževu su leteći tj. pokretni su i nalaze se na kraju kraka osovine.

Petar Grbić, mehanizator

– Sve više voćara ide na zatravljivanje voćnjaka – kaže Petar Grbić. – Em je lakše da se kupi plod, em je lepše, em trava zadržava vlagu i ne dozvoljava da izlazi iz zemlje.

Petar Grbić je rešio da ugradi jedan sasvim nov dodatak.

Nazdravite! Država izdvaja veliku pomoć i bespovratna sredstva!

Nešto što se niko pre njega nije setio da uradi, a što će vam značajno olakšati rad u voćnjaku. Ono što je takođe važno je da je sve to daleko jeftinije i bolje od bilo koje druge alternative.

Pogledajte video prilog o svemu tome u nastavku teksta…

Prethodni tekstPrijavite se! Bespovratna sredstva za opremu za proizvodnju vina i rakije!
Sledeći tekstPropast u srpskim malinjacima! Na ovo su mnogi upozoravali!