- Reklama -

Početkom juna ove godine kompanija “Valtra” je u Verkrahtu, u Holandiji ugostila uvoznike i novinare sa čak, pet kontinenata. Tom prilikom kompanija  “Valtra” je predstavila četvrtu generaciju traktora, a naši snimatelji i uvaženi voditelj Uroš Davidović su pomno pratili i zabeležili najuzbudljivije momente sa ovog događaja.

“Valtra” kompanija proizvodi traktore dugi niz godina, tačnije od 1951.godine. Od tada pa sve do danas Valtra traktori se odlikuju pouzdanošću i, pre svega, izdržljivošću, na šta se milione poljoprivrednika do sada uverilo. Inovativna tehnologija, efikasna servisna služba i raznovrsnost je ono što osigurava najviši nivo zadovoljstva svakom kupcu, a to Valtra upravo nudi.

Novom A serijom Valtra traktora, tj. serijom četvrte generacije, proizvođači su želeli da naprave pogonsku mašinu koja će svojim performansama odgovoriti svakom radnom zadatku, ne samo u poljoprivredi, već i šumarstvu, voćarstvu i ostalim komunalnim delatnostima. Pa tako, u Finskoj, matičnoj državi proizvođača, odlično se pokazao u čišćenju snega.

           Gledajući na snimku ovaj traktor, očima laika, prvo što će te primetiti je velika funkcionalna kabina. Ogromna vrata, čvrste kvake, stakleni izduženi prozori… Odličan dizajn. Ali sve to je odrađeno sa razlogom. Unutar kabine traktora sve glavne komande su ergonomski izrađene, nadohvat ruke. A iz udobnog sedišta, pruža se odlična preglednost. Serija A četvrte generacije ima sedam modela sa motorima, a obezbeđuju od 75 do 130KS. U traktore se ugrađuju AGCO Power motori koji zadovoljavaju standard emisije izduvnih gasova stage 3 ( negde se navodi čak i stage 4). Karakteristično za ove modele traktora jeste i vešanje koje je itekako važno jer smanjuje svaki potez, udar na motor, a ima ih jedino još kod autobusa.

Izuzetno brz za traktor (odlično se kreće po putu brzinom od 60 km/h) i spor “kao puž” kada se od njega to zahteva.