Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za nabavku mašina i opreme u primarnoj stočarskoj proizvodnji i za to je izdvojeno 130 miliona dinara.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, osim podsticaja za investicije u nabavku novih mašina i opreme za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja za šta može da se dobije do 3.000.000 dinara. Povraćaj je 50 odsto prihvatljive vrednosti investicije, to jest 65 odsto ako je reč o području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Pravo na podsticaj imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu i to: fizičko lice koje je nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik, privredno društvo, zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova, srednja škola, naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede i crkva i verska zajednica.

Podsticaji se daju za investicije i nabavku novih mašina i opreme i to: za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane; za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka; kojom se štiti dobrobit životinja; za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja; za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja; za pčelarstvo; za mužu; za držanje, odgoj i tov živine.

Za više informacija pogledajte ovde.

 

IZVORBolja zemlja/uap.gov.rs
Prethodni tekstREČ STRUKE: Zaštita kupusa i kupusnjača od korova, štetočina i patogena
Sledeći tekstOrganska proizvodnja: Tokom prošle godine izvezeno robe u vrednosti 30 miliona evra