Kineske kompanije su zaustavile kupovinu poljoprivrednih proizvoda iz SAD, saopštila je zvanična novinska agencija Kine, kao odgovor na odluku američkog predsednika Donalda Trampa da uvede dodatne carine od 10 odsto na gotovo sav uvoz iz Kine od 1. septembra.

Američki predsednik Donald Tramp objavio je da će SAD od 1. septembra uvesti dodatnu carinu od 10 odsto na uvoz kineskih proizvoda vrednih oko 300 milijardi dolara.

BLIŽI SE ŽETVA ULJARICA A CENE JOŠ UVEK NEMA!

EPOHALNO OTKRIĆE U PROIZVODNJI SMOKVE!

U trgovinskom ratu s Kinom, SAD su ranije uvele carine na uvoz kineske robe vredne 250 milijardi dolara. Peking je uzvratio carinama na američke proizvode vredne 110 milijardi dolara, pre svega usmerenim na poljoprivredne proizvode, što je bio direktan udarac na Trampove pristalice među poljoprivrednicima.

Kina “ne odbacuje privremenu mogućnost za uvođenje dodatnih carina na poljoprivredne artikle iz SAD za transakcije zaključene posle 3. avgusta, a kineske kompanije su prestale da kupuju te prozivode” saopštila ta kineska novinska agencija, citirajući saopštenje kineskog ministarstva trgovine i komisije za nacionalni razvoj i reforme.

N1