Jedna od najbitnijih stvari prilikom bavljenja poljoprivredom jeste korišćenje kvalitetnih i proverenih mašina. Domaće firme na prostoru naše zemlje mogu da se pohvale profesionalnim mašinama, a menadžeri prodaje objasnili su nam kako ova mehanizacija pomaže u primeni, sve češće, organske proizvodnje.

Nenad Nikolčić, menadžer prodaje u kompaniji Majevica, objasnio je da fabrika ima odličnu saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom. Ova fabrika pravi sve od priključne mehanizacije koja je potrebna u poljoprivredi do mehanizacije potrebne za stočarstvo, voćarstvo i ratarstvo.

Svaki poljoprivrednik može da dođe kod njih i da kupi mašinu koja mu je potrebna, a pored toga mogu da naprave mašinu za njegove potrebe.

Kompanija može da se pohvali izvozom u susednje zemlje, a imaju najviše prodatih sejačica i cisterni.

Radovan Komad, menadžer prodaje, naglasio je da Majevica nudi dugačke garantne rokove, od tri do pet godina, za svoje klijente. Zaposleni u kompaniji su posvećeni i svoje kupce i klijente ne zapostavljaju. Sarađuju sa mnogim institutima koji se bave razvojem poljoprivrede. Fokus im je i na malim i srednjim gazdinstvima, pa su tako tokom ove godine prodali preko 2000 mašina. Zanima ih, kako mišljenje nauke, tako i mišljenje kupaca.

Kompanija Majevica može da se pohvali sa preko 70 proizvoda u svom proizvodnom programu. Kako se sve radi uz pomoć robotike, prostora za greške je malo. Implementirali su standarde kvaliteta, koji ih obavezuju da kvalitet i želje kupca stave na prvo mesto. Proizvode mašine za evropsko, afričko i domaće tržište.

Kompanija je uporna u svom cilju da što veći broj materijala koji se kupuje bude domaći materijal. Kompanija Majevica je jedina fabrika u Srbiji koja se bavi proizvodnjom traktora, čije su komponente, takođe, domaće.

Mladim poljoprivrednicima savetuju da, pri svojim poljoprivrednim počecima, obrate pažnju upravo na domaću mehanizaciju. U svom poslovanju nude i edukacije u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetima i srednjim školama širom zemlje.

Prethodni tekstNajstarija naučno-istraživačka organizacija u Srbiji
Sledeći tekstOd ideje do nove, domaće mašine!