Chat with us, powered by LiveChat
27 C
Beograd
utorak, avgust 20, 2019
Datum: 15.08.2019. izvor: agroservis.rs Produktna berza Novi Sad: kukuruz: 15.00 din/kg pšenica: 17.50 din/kg soja: 35.50 din/kg Berza u Čikagu: kukuruz: 15.06 din/kg pšenica: 18.28 din/kg soja: 33.44 din/kg Berza u Mineapolisu: kukuruz: 14.66 din/kg pšenica: 14.31 din/kg soja: 30.67 din/kg Berza u Parizu: kukuruz: 19.90 din/kg pšenica: 19.78 din/kg soja: - din/kg Berza u Budimpešti: kukuruz: - din/kg

Prodaja domacih proizvoda, papirologija, obaveze proizvodjaca i sl?

Forumi Dobrodošli na forum Bolja Zemlja Pitanja, Predlozi, Saveti Prodaja domacih proizvoda, papirologija, obaveze proizvodjaca i sl?

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane dmaricn oktobar 22, 2018 u 12:04 .

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #27291
  Avatar
  dmaricn
  Učesnik

  Postovani
  uz veliku zahvalnost Vase emisije ali i ovog web portala zeleo bih da Vas zamolim ako mozete da pokrenete teme koje verujem da bi sve male proizvodjace sa preduzetnickim duhom zainteresovale a to je predara proizvoda recimo sada je sezona paprike i ajvara puno domacica proizvodi i prodaje ove proizvode ali ako se ne varam to nije bas po zakonu tj ako bi trebalo raditi to su uslovi koje bas i nije moguce ispuniti sa tako malim kolicinama.

  Verujem da bi bilo dobro da se u emisiji posveti neko vreme vezano za ove teme konkretno ja imam jedan mali zasad bresaka i kajsija to je oko 150 stabala i dobijem oko 2 tone voca ja sam zeleo da ne prodajem voce jer za tako male kolicine se zaista to ne isplati ali da uvecam vrednost svojih proizvoda kroz preradu – proizvodnju recimo sokova dzemova i sl. Sta bi meni sve trebalo od papira koje to institucije u Srbiji mogu da odgovore na ta pitanja sta je sve neophodno da bi i sa tako malim kolicinam recimo 500 tegli dzema da prodajem nesmetano na trziste ili dalje malim prodavnicama a da opet sve bude po zakonu. Jer ukoliko bi registrovao preduzetnicu radu po mojim proracunima (minimalno je oko 15000 din mesecno za firmu x12 meseci) ja bih morao minimum 1000 tegli da proizvedem dogisnje da bih pokrio samo troskove za firmu sto je moramo da priznamo za sve male proizvodjace nemoguce.
  Da li postoji neki drugi nacin na koji mali proizvodjaci mogu da proizvode svoje proizvode i da ih plasiraju na trzistu ali da budu potpuno legalni ne da se plase da nece neko zakucati ybog prodatih 200 tegli ajvara i naplatiti ih ogromne kazne

  Hvala puno

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.