- Reklama -

Prva napravljena domaća kosačica koja može da se zakači za traktor

Petar Grbić, naš poznati stručnjak za mehanizaciju, se pre dve godine prihvatio posla i napravio kosačicu za voćnjake, ali i sve ostale travne površine, koja je jeftina (oko 700 evra), jednostavna i radi odlično svoj posao.

Te 2016. godine Uroš Davidović i naša snimateljska ekipa posetili su Grbića u naselju Bečmen, opština Surčin.

I kada biste uporedili arhivski snimak sa Petrom Grbićem, od pre dve godine,  sa ovonedeljnim snimkom iz emisije zapazili biste dosta promena. Pre svega, unapređenu kosačicu, ali i drugi traktor.

Od IMT-a više ni traga, ni glasa

Ako je po nečemu poznat Grbić – šef servisa koji obučava ljude i deli savete, to je bio naravno IMT. Međutim, kod  Grbića u dvorištu od IMT-a više nema ni traga, ni glasa. Umesto IMT traktora, na koji je 2016. godine bila zakačena kosačica, danas za košenje voćnjaka Grbić koristi traktor druge marke.

Zašto se Grbić odlučio za kupovinu drugog traktora, a ne IMT fergusona 533, odnosno 539? Kakva je sudbina IMT-a? Kako je Grbić unapredio kosačicu, a da je cena prodaje ostala ista? – saznaćete ukoliko pogledate video prilog iznad teksta.

Celu ovonedeljnu epizodu emisije Bolja zemlja možete pogledati klikom OVDE. Pritisnite dugme subscribe, ispod videa na youtube, i pratite naše najnovije objave na kanalu Bolja zemlja.