Usvojen Zakon kojim se poboljšava položaj sezonskih radnika! Foto: preuzeto sa www.seattletimes.com
- Reklama -

Svi znamo da je za većinu ljudi, koji nemaju posao, sezonski rad prilika da lepo zarade. I to je jednostavno tako – nadničari se nadaju dobrom rodu u poljoprivredi, a građevinci većoj gradnji.

Status sezonskih radnika, odnosno ko su oni, kako se upošljavaju i koja su njihova prava, je dugo bio nedifinasan. A šta sezonski radnik u ovom momentu treba da zna? Šta je to definisano Zakonom o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima? I kakva prava ima sezonski radnik?

Zakon o sezonskom angazovanju radnika
Zakon o sezonskom angažovanju radnika

Skupština Srbije je, tokom jučerašnjeg dana, usvojila Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima.

Ovim Zakonom bi trebalo da se obezbedi bolji položaj sezonskih radnika, kao i da se pojednostavi način njihovog prijavljivanja putem elektronske platforme.

Zakonom o pojednostavljenom radnom angažovanju su definisini i poslovi na kojima se angažuje sezonski radnik u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Usvojenim zakonom se predviđa i da poslodavac, koji angažuje određenog sezonskog radnika, može da ga zadrži (angažuje) najviše 180 dana u toku kalendarske godine.

Sezonski radnik za vreme rada ostvaruje pravo na penzijsko i invalidsko osiguranje. Dakle, poslodavci su, na osnovu usvojenog zakona, dužni da uplaćuju poreze i doprinose za vreme dok je radnik bio radno angažovan – ma koliko dana da je radio. Takođe, sezonski radnik, samo u slučaju povrede na radu i profesionalne bolesti, ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje.

Sezonskom radniku se novčana naknada za rad obračunava i isplaćuje po radnom času, a najmanje u iznosu minimalne cene rada.

Na osnovu usvojenog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima, sezonski radnik se za vreme obavljanja sezonskih poslova ne briše iz evidencije nezaposlenih. Takođe, isplata novčane naknade Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), koju je ostvario radnk za vreme privremene nezaposlenosti, se ne obustavlja za vreme obavljanja sezonskih poslova.

Međutim…

Da li se Zakonom o pojednostavljenom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima legalizuje ,,rad na crno”? I zašto se umesto pisanog dokumenta, kao obavezujućeg i za poslodavca i za radnika, uvodi “ usmeni ugovor” o obavljanju sezonskih poslova?

Odgovore na ova pitanja možete očekivati u nekoj od narednih epizoda emisije Bolja zemlja, kada će Uroš Davidović pozvati u goste adekvatnog sagovornika za ovu temu.

Izmene i dopune Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo

Tokom jučerašnje sednice skupštine Srbije, poslanici su usvojili i izmene i dopune Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo, kao i o njihovoj zaštiti. Izmenom ovog zakona je predviđeno ukidanje zakonske obaveze poslodavca da dostavlja ministarstvu nadležnom za rad obaveštenja o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo.

Izmene i dopune Zakona o zapošljavanju stranaca

Usvojene su i izmene i dopune Zakona o zapošljavanju stranaca. Strancima se izmenom zakona pojednostavljuje postupak izdavanja radne dozvole za zapošljavanje, a u cilju razvijanja povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija.