Foto: Pixabay

Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i građevinastvo Gradske uprave Sombora oglasilo je javni uvid u materijal za izradu Plana regulacije za izgradnju poljoprivrednog kompleksa u KO Stanišić.

U zgradi gradske uprave Sombora javni uvid trajaće do 7. februara. Planirano je da se kompleks gradi severno od Sombora, a imaće salaše, farme, ribnjake, hladnjače, silose, biogasna postrojenja, solarne elektrane, vetroparkove…

U dokumentu se navodi da se do područja se stiže preko lokalnog puta koji povezuje mesta Stanišić i Aleksa Šantić. Na tom području preovlađuje poljoprivredno zemljište ispresecano atarskim putevima i melioracionim kanalom.

Kako je predviđeno poljoprivredno zemljište biće podeljeno na dve oblasti. Na jednom delu planirana je izgradnja ribnjaka, farmi, staklenika i plastenika, hladnjača, magacina, ambara, koševa, silosa sa sušarama, koševi, ambari, ostava i slično. U planu je i izgradnja objekata za korišćenje obnovljivih izvora energije – biogasna postrojenja, solarne elektrane, vetroparkovi.

Dok je za drugu oblast predviđena izgradnja salaša, voćarsko-vinogradarskih objekata i objekata za eksploataciju mineralnih sirovina. 

Planom je predviđeno da lokalni put Stanišić – Aleksa Šantić pređe u rang opštinskog puta, a atarski putevi koji će voditi do objekata, koji će biti izgrađeni, biće prošireni i asfaltirani.

 

 

 

IZVORBolja zemlja/Sombor.rs
Prethodni tekstNovi trendovi: Poljoprivreda je već online!
Sledeći tekstLek i hrana – Milka godinama gaji egzotičnu gorku dinju, a evo šta ovo povrće čini posebnim