Intesa Farmeri
Najbolji poljoprivrednici u 2018 – Intesa Farmeri
- Reklama -

Proglašeni pobednici šestog ciklusa Intesa Farmer takmičenja

Beograd, 18. decembar 2018.Banca Intesa je proglasila pobednike takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače Intesa Farmer 2018, koji su nagrađeni u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Titula Intesa Farmer ove godine je dodeljena Pavlu Tatiću iz Turije kod Srbobrana kao i novčana nagrada u visini 1.200.000 dinara, dok je Jeno Kaposta iz Palića kod Subotice proglašen za Intesa farmer Inovatora, dobivši 600.000 dinara.

Međutim, najinteresantinija titula Intesa mladog farmera otišla je u ruke Vladimira Mitrovića iz Pepeljevca kod Lajkovca, koji se na svoje imanje vratio sa 600.000 dinara podsticaja da nastavi sa izvanrednim rezultatima i da na taj način poruči da se i mladi ljudi dobro snalaze u vođenju poljoprivrednog gazdinstva.

Već šestu godinu zaredom Banca Intesa nagrađuje dobre rezultate svojih klijenata u segmentu agrara promovišući primere izvanrednog upravljanja gazdinstvima i primene savremenih tehnologija, sa ciljem podsticanja mladih da ostanu na selu. Banka kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude gazdinstvima, te je tako ove godine otvoren i Intesa Farmer centar kao specijalizovano odeljenje, čiji je cilj pružanje usluge najvišeg kvaliteta u skladu sa stvarnim potrebama poljoprivrednika. Verujem da je širok dijapazon proizvoda, personalizovana usluga, kao i učešće u programu subvencionisanog kreditiranja model koji je omogućio da za 20 odsto uvećamo broj gazdinstava kojima smo pružili podršku u 2018. godini sa 54 miliona evra plasmana, čime je Banka zabeležila rast od čak 24 odsto u odnosu na prošlu godinu.“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Na šesti ciklus Intesa Farmer konkursa prijavilo se više od 450 poljoprivrednika. Pobednik kategorije Intesa farmer godine je izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultatata u poljoprivrednoj proizvodnji, uključenosti cele njegove porodice, u kojoj svi podjednako odgovorno doprinose ostvarenim rezultatima, zatim na osnovu realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, proširenja delatnosti u pravcu seoskog turizma, kao i drugog.

O Intesa farmer inovatoru se odlučivalo na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišenja modernih tehnologija u proizvodnom procesu, kao i preradi i plasmanu inovativnih proizvoda na domaćem tržištu. Intesa mladi farmer je bilo potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a u obzir su uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Najbolje poljoprivrednike je odabrao stručni žiri u sastavu Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Izvor: Banca Intesa