Foto: Pixabay
- Reklama -

Opštinsko veće opštine Kuršumlija donelo je program podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2020 godinu. Na osnovu ovog programa raspisan je Konkurs o uslovima i načinu korišćenja sredstava programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja na području opštine Kuršumlija za 2020. godinu u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Ovim programom utvrćuju se uslovi i način korišćenja sredstava programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja na području Opštine Kuršumlija, za meru „Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“.

Ovde možete pogledati za koje investicije se mogu ostvariti podsticaji.

Inače, pravo na podsticaje imaju fizička lica nosioci poljoprivrednih gazdinstva registrovanih u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima upisa i vođenja registra poljoprivrednih gazdinstava, sa područija opštine Kuršumlija čija se poljoprivredna imovina (zemljište, objekti i druge nepokretnosti) nalaze na području opštine, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 50 odsto od vrednosti investicije bez PDV-a, može se konkurisati samo po jednom osnovu iz programa, a minimalni iznos po jednom korisniku je 10 000.00 dinara.

Detalje konkursa koji je otvoren do kraja avgusta možete videti OVDE