Foto: Youtube

Zbog epidemiološke situacije i velikog interesovanja, rok za podnošenje zahteva u skladu sa Prvim javnim pozivom za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja produžen do 30. oktobra 2020. godine.

Podrška kroz Meru 7 namenjena je pre svega fizičkim licima – nosiocima ili članovima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u ruralnim područjima, ali i preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima, koja su osnovana, rade ili svoju investiciju realizuju u ruralnim područjima.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi u ruralni turizam koji su dati u Listi prihvatljivih investicija i troškova za Prvi Javni poziv za Meru 7, koja je obajvljena uz ovaj Javni poziv.

IPARD podsticaji do 65 % vrednosti investicije

IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65 % vrednosti prihvatljivih troškova investicije, umanjenom za iznos poreza na dodatu vrednost.

Korisnik IPARD podsticaja može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od najmanje 5.000 evra, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije.

Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatljivih investicija i troškova za Prvi javni poziv za Meru 7.

Podsetimo, ovo je prvi put da se u Srbiji kroz IPARD fond finansiraju investicije u ruralnom turizmu. U okviru javnog poziva koji je produžen do kraja oktobra opredeljene su 2,3 milijarde dinara.

Informacije:

Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

IZVORUprava za agrarna plaćanja
Prethodni tekstPRILIKA DA PROBATE NAJBOLJA VINA SRBIJE! Dan prokupca, 14. oktobar, biće obeležen nizom događaja!
Sledeći tekstEU NAS STAVILA NA LISTU VISOKOG RIZIKA! Afrička kuga svinja preti Srbiji!