Foto: pixabay
- Reklama -

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, u cilju priprema poljoprivrednika za učešče na predstojećim konkursima za investiciona ulaganja, pozvao je sve zainteresovane proizvođače da podnesu zahtev za takozvanu „nultu“ kontrolu.

Može odlična farma svinja i bez skupe opreme! Evo i kako!

Ona se sprovodi kako bi se sagledalo interesovanje poljopriverednih proizvođača i njihova opredeljenost za vrstu ulaganja na osnovu koje će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu odrediti obim sredstava i prioritete u finansiranju projekata u ovoj godini.

Vlada kreće u obnovu zadrugarstva u Srbiji: Spremljena velika podsticajna sredstva!

„Nultu“ kontrolu, na osnovu podnetih zahteva, na terenu neposredno će sprovoditi ovlašćeni službenici pokrajinske Poljoprivredno savetodavno-stručne službe. Posebna pažnja biće usmerana na četiri konkursa koja su u priremi, a odnose se na investicije u protivgradnu zaštitu, stubove i žicu za podizanje i ograđivanje vinogarda, nabavku „anti frost“ sistema protiv smrzavanja za voćnjake kao i opreme i sistema za navodnjavanje…

Šta zna želja šta je nemoguće: Prvi u Srbiji proizvode pravi šampanjac!

Službenici PSS „nultu“ kontrolu istovremeno će iskoristiti da ispitaju zainteresovanost mladih poljoprivrednika za pokretanje proizvodnje u ruralnim sredinama. Posebno se to odnosi na podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze, hmelja, plastenika za povrće, cveće kao i rasadničku proizvodnju.

Izvor: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu