Foto: Pixabay

Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj raspisala je 28. maja konkurs za dodeljivanje podsticajnih sredstava u poljoprivrednoj proizvodnji na teritoriji Čačka.

Prema rečima rukovodioca Službe za poljoprivredu LER Bojana Gavrilovića, konkursni obrazac je svim poljoprivrednicima, od petka 28. maja, dostupan na šalterima pisarnice Gradske uprave.

Bespovratno 132 miliona dinara za podizanje plastenika!

– I ove godine za podsticajna sredstva za poljoprivredne proizvođače opredeljeno je 45 miliona dinara. Konkurs traje do septembra, ali treba naglasiti da će trajati do utroška sredstava – navodi Gavrilović.

On napominje da se konkursna dokumentacija razlikuje u zavisnosti za koji vid podsticaja se konkuriše.

– Postoji osnovna dokumentacija koja važi za mehanizaciju i dodatna dokumentacija koja važi za ostale podsticaje i ona je negde manja, a negde veća. Mogu da konkurišu oni koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva i koji imaju izmirene poreske obaveze prema poreskoj upravi – precizira Gavrilović.

Pivari, javite se! Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava!

Kako kaže, prema dosadašnjem iskustvu, najviše se konkuriše za nabavku sitne i krupne mehanizacije, sistema za navodnjavanje, kao i za kupovinu stoke.

– Najviše se aplicira za priključnu mehanizaciju. Primera radi, od nekih 250 zahteva uvek oko 150 bude za priključke – navodi Bojan Gavrilović.

Izvor: morava info

Prethodni tekstRekordna cena maline! Očekuje se dobit nezabeležena u poslednjih 25 godina!
Sledeći tekstVeć je odobreno 300 miliona za razvoj seoskog turizma! Konkurs još traje, ovako možete da se prijavite!