Foto: Pixabay
- Reklama -

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić predstavali su zajedničke konkurse namanjene podizanju kapaciteta i kvaliteta turističke ponude u Vojvodini, s akcentom na žensko preduzetništvo.

Ovo je katastrofa: Evo kako živi seljak u Srbiji

– Kreirali smo dve konkursne linije s kojima želimo da omogućimo povoljno kreditiranje i povećamo broj žena budućih vlasnika turističkih potencijala na teritoriji Vojvodine – rekao je Ivanišević.

On je istakao da druga konkursna linija pokrenuta sa ciljem da, kroz subvencionisanje troškova naknade za obradu kredita i kamate po konkursima za dugoročne kredite za razvoj turizma i seoskog turizma, pomogne turističkoj privredi.

Bioenergana u Srbiji: Iz kravlje balege struja za 1000 domaćinstava

Ivanišević je takođe naglasio da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nepovratno daje sredstva kao učešće u kreditu, i to u iznosu od osam odsto ukoliko su u pitanju muškarci, a 12 odsto gde se pojavljuju žene kao vlasnice ili članovi registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva ili preduzetničkih radnji.

Prethodni tekstOvo je katastrofa: Evo kako živi seljak u Srbiji
Sledeći tekstHitna intervencija države: Proizvođači šećerne repe u problemu