PONOVO DOZVOLJEN IZVOZ KOŠTIČAVOG VOĆA ZA RUSIJU? Šleperi iz Srbije već na putu za RUSIJU! (VIDEO)

219
0
SHARE
Izvoz za Rusiju
Dozvoljen izvoz koštičavog voća za Rusiju

Posle serije poplava i obilnih kiša, koje su zadesile poljoprivrednike, nakon nezvanične informacije do kojih je došla ekipa emisije “Bolja zemlja”, voćari napokon mogu da odahnu.

Naime, Uprava za zaštitu bilja postigla je sporazum sa „Rosko i nadzorom“ u Rusiji da može da počne sa izvozom koštičavog voća iz Srbije, iako do sada još nije izdato zvanično saopštenje.

Čim su voćari Srbije saznali za ovu nepotvrđenu informaciju, odlučili su da otisnu svoje šlepere na dalek put. Zasigurno, nakon vremenskih neprilika koje su zadesile našu zemlju u proteklom periodu, proizvođači voća napokon mogu da osete olakšanje, posebno zbog toga što je cena trešanja pala na svega 90 dinara.

Pročitajte i: JAGODA IZBEGLA LOŠ SCENARIO: Otkupna cena se menja iz sata u sat, najzainteresovaniji Rusi!

Nije sve izgubljeno

Nakon potražnje za izvozom koštičavog voća, postoji velika verovatnoća, ali i psihološka predispozicija, da će da poraste tražnja za drugim voćnim vrstama. Za sada je sigurno da će se sezona trešanja završiti neslavno, međutim, proizvođaći bresaka, naktarina i šljiva imaju čemu da se nadaju.

Voćari apeluju na ministarstva da spreče svaki pokušaj reeksporta, pošto postoji bojazan da je upravo reeksport doveo do ovakve situaciji.

Napomena: Navedene informacija još uvek nisu potvrđene od strane uprave, međutim, neki proizvođači su uveliko poslali šlepere sa trešnjama za Rusiju.

Prilog iz emisije „Bolja zemlja“ možete pogledati klikom OVDE!

S. Š.