Pomoć mladima da ostanu i stvaraju porodice u vojvođanskim selima!

928
0
SHARE
vojvodjansko selo
foto: subvencije.rs

Obaveštavamo vas da je do 15.aprila 2019. godine otvoren konkurs raspisan od strane Zavoda za ravnopravnost polova, a namenjen je bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Cilj ovog konkursa je unapređenje ekonomskog položaja žena putem porasta broja žena vlasnica nepokretnosti, zatim podsticanje razvoja ruralnih sredina i poboljšanje demografske strukture kroz dolazak dece i povećanje nataliteta.

Ukupan iznos sredstava predviđen ovim konkursom je 30 miliona dinara, a visina dodeljenih sredstava po učesniku ili učesnici konkursa ne može biti veća od milion hiljada dinara. Učesnici konkursa mogu da apliciraju samo jednom sa jednom prijavom. Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana, ali i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života.

Кriterijumi po kojima se sredstava dodeljuju su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

O svim ostalim uslovima, kao i pravilima učešća na Konkursu više na klikom na ovaj link: Javni konkursi zavoda