- Reklama -

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je rezultate konkursa za podršku mladim poljoprivrednicima u Vojvodini. Pokrajina je mladima u ruralnim sredinama bespovratno dala 200 miliona dinara, a po podnetim prijavama najviše je tražena finansijska pomoć za investicije u stočarstvu, povrtarstvu, voćarstvu.

Poslednji poziv! Prijava za konkurse Uprave za poljoprivredno zemljište za navodnjavanje do 24. maja!

Zahtevi su se odnosili uglavnom na nabavku priključnih mašina za farme, voćnjake, a bilo je i za kupovinu stada ovaca, instaliranje sistema za navodnjavanje, podizanje plastenika.

Od ukupnog broja pristiglih prijava 458 je ispunilo sve uslove predviđene konkursom i pravilnikom, a 138 prijava nije. Konkursna komisija Pokrajinskog sekretarijata je predložila da se zaključi ugovor sa 171 poljoprivrednim proizvođačem o dodeli bespovratne pomoći.

Cena žitarica raste! Poljoprivrednici nisu radosni, jer je to klizav teren!

Iako ispunjavaju uslove iz pravilnika, zbog nedostka sredstava i nedovoljnog broja bodova, Pokrajinski sekretarijat nije u mogućnosti da zaključi ugovor sa 287 podnosioca zahteva.

Rok za žalbu na objavljenu listu je 15 dana od dobijanja rešenja, a najkasnije u roku od 30 dana od objavljivanja odluke na zvaničnoj internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za one koji nisu lično dobili rešenje.

Prethodni tekstNavodnjavanje voćnjaka je važno! Evo kada je biljkama voda najpotrebnija!
Sledeći tekstI ova opština daje sredstva za razvoj poljoprivrede!