Foto: Pixabay

Poljoprivredni proizvođači koji moraju da zaštite zasade od mraza ili da primene neophodne agrotehničke mere, tokom zabrane kretanja od 20 časova do 5 sati ujutru, moraju da podnesu zahtev za odobrenje kretanja.

Zahtev mogu podneti na mejl adresu agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, prema odseku, tj. okrugu, za koji se traži dozvola za kretanje.

U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime, broj lične karte i adresu osobe koja će se kretati u periodu od 20 časova do 5 sati, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 časova do 5 sati. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Spisak telefona putem kojih se može podneti prijava:

– 064 8 818 449 za okruge: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski;

– 064 8 818 486 za okruge: Grad Beogra, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski;

– 064 8 818 412 za okruge: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški.

 

IZVORBolja zemlja/minpolj.gov.rs
Prethodni tekstNarodna banka Srbije uvela zastoj u otplati rata kredita
Sledeći tekstGaji se i u saksijama: Ojačajte imunitet uz bosiljak