- Reklama -
Slider

Proteklih nedelja čuli ste savete Slobodana Maksimovića iz Koceljeve, našeg majstora za dvotaktne motore, o tome kako da pravilno pokrenete vašu testeru posle meseci kada nije bila aktivna, ali i o tome kako se podešavaju karburatori, zašto je to važno, kao i za kao da prepoznate falsifikate ulja za dovatktne motore.Takođe je objasnio i kako da ih pravilno startujete i kakva smeša treba da bude u njima, kao i druge stvari.

SAVET MAJSTORA! Kako da održavate motorne testere i prepoznate falsifikat! (VIDEO)

Sada idemo dalje.

Kao da uopšte procenite šta je vašoj testeri i šta bi moralo da se radi?

Kao i kod četvorotaktnih motora, ono što je najvažniji na dvotaktnim to je – kompresija. Kako možete da procenite kompresiju motora, za koju si inače navažnije karike? Što pokazuje i koliko dobro motori radi, a karike se relativno lako i česti potroše na dvotaktnim motorima

PLUG ZA 21. VEK! Domaći, a bolji od bilo kojeg drugog u svetu! (VIDEO)

Evo sjajnog i jednostavnog načina da to proverite na testeri.

Slobodan Maksimović majstor za dvotaktne motore

Slobodan Maksimović je objasnio kako brzo i jednostavno da proverite kvalitet karika bez otvaranja testere i samo pomoću povlačenja kanapa. Kako se to radi, pogledajte na snimku ispod, a možete videti i šta su najčešći i najlakši načini da se karike unište i kako da to sprečite.

NE DOZVOLITE DA VAS PLJAČKAJU! Ovo su prednosti mobilnih sušara žitarica! (VIDEO)

kada smo kod kompresija, šta je još važno i što može da ode na motorkama su semerinzi. Ukoliko vam se čini da testera radi živahno, da sjajno reaguje kada date gas i da vrti lanac samo tako, ali kada krenete da sečete ona gubi snagu, verovatno se radi o tome da je otišao neki semering.

Slobodan je i o tome dao stručno mišljenje koje će vam sigurno značiti da što bolje sačuvate vašu testeru, ali i da shvatite kada je neophodan servis.

BEZ ALATA NEMA NI ZANATA! Najbolji način da sačuvate opremu za prskanje!

Ovaj vrsni majstor je objasnio i kako da procenite kada je potrebno zameniti lančanik, ali i ono što je možda trivijalno, ali može skupo da košta, a to je usmerivač vazduha koji je ključan za hlađenje motora.

Sve to možete pogledati na snimku ispod…

Slider