Ministar poljoprivrede
Ministar poljoprivrede
- Reklama -

Peto zasedanje Odbora za praćenje sprovođenja IPARD programa (IPARD Odbor za praćenje), kojim predsedava ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović održaće se u utorak, 14. maja 2019. godine, s početkom u 11 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu (Hajduk Veljkova 11).

Na Petom IPARD Odboru za praćenje članovi će razmatrati ostvarene rezultate i stanje u sprovođenju IPARD podsticaja. Jedna od značajnih tema IPARD Odbora za praćenje, na ovogodišnjem zasedanju, je predstavljanje predloga treće izmene IPARD programa u vezi sa uvođenjem sektora proizvodnje i prerade jaja i sektora proizvodnje i prerade grožđa.

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine. Do sada je objavljeno pet javnih poziva, doneta su prva rešenja o isplati IPARD podrške, realizovane su prve investicije podržane sredstvima Evropske unije, a prvi traktori su se našli na gazdinstvima srpskih poljoprivrednika.

Predstojećoj sednici će, pored članova Odbora, prisustvovati i predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, zatim predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Izjave za medije planirane su u 11:40 časova, nakon uvodnih obraćanja govornika.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede