Foto: Pixabay

Da li pijete pivo ili vino, nosite bele ili crne majice? Nećete verovati, ali komarci imaju svoje favorite, zato malo bolje upoznajte ove krvopije, kako bi se lakše zaštitili od njih.

Hladno pivo u vrućim letnjim danima idealno je za opuštanje i relaksaciju, kako ljudima, tako i komarcima. Prema istraživanjima japanskih naučnika, ljudi koji piju pivo privlačiniji su komarcima. Jedno hladno pivo dovoljno je vas komarci primete i da im budete slatki. 

Foto: Pixabay

Tamna odeća je kao lepak za komarce, jer nas tada bolje vide. Ako želite da budete neprimetni krvopijama, zaboravite na crne i tamno plave komade odeće. Radije nosite bele lanene košulje ili svetlije majice.

Foto: Pixabay

I redovno tuširanje će vas zaštiti od komaraca. Ako žeite da im napakostite, ne dajte da vas nanjuše, jer mirisi urina i znoja služe im kao alarm da je vreme ručku.

Steroidi i toplina tela komarcima su poput rođendanske torte pa se ne treba čuditi ako nakon večernjeg trčanja ili vežbanja na otvorenom kući stignete izujedani.

Foto: Pixabay

Komarci ne vole dim jer im on otežava da nas lakše pronađu. Ako imate mogućnosti da zapalite vatru, kako bi se oslobodili komaraca, ubacite biljke koje će ih oterati, kao što su lavanda i matičnjak.

 

IZVORBolja zemlja/punkufer.hr
Prethodni tekstUlaganje u skladištenje i preradu žita siguran i isplativ posao
Sledeći tekstSUZBIJANJE OTPORNIH KOROVA NA STRNJIŠTIMA