Naslovna Blog Pet miliona za pomoć poljoprivrednicima

Pet miliona za pomoć poljoprivrednicima

67
0
Foto: Freepik/(photo
U okviru programa za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima opština Vrnjačka Banja za 2021. godinu, planirala je sredstva u iznosu od 5.000.000,00 dinara. Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Vrnjačka Banja za 2021. godinu, usvojen je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Programom je predviđeno:
  • 800.000,00 dinara za regresiranje veštačkog osemenjavanja priplodnih životinja (opština subvencioniše po svakom podnetom grlu 2.000,00 dinara)
  • 3.600.000,00 dinara za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (opština subvencioniše 40% od prikazane vrednosti investicije, u skladu sa Javnim pozivom i kriterijumima koje određuje Komisija za poljoprivredu)
  • 600.000,00 dinara za promotivne aktivnosti, gde spadaju sajmovi, manifestacije izložbe, saopšteno je na zvaničnom portalu Opštinske uprave.
Rapisani Konkurs je trajao mesec dana i ukupno je podneto 125 zahteva. Poljoprivrednici su se javljali za nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, goveda, ovaca i koza, za opremu za mužu, hlađanje i čuvanje mleka na farmi, uključujući sve elemente, materijale i instalacije, za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, za mašine, uređaje i opremu za navodnjavanje useva, za nabavku novih pčelinjih društava.
Prethodni tekstBOLJA ZEMLJA ZA SVE NAS – NOVA SEZONA Bolje zemlje počinje 05. septembra tačno u 06.30 na TV Happy
Sledeći tekstKupina je dostigla cenu 400 dinara po kilogramu, ali ovo voće će eksplodirati!