Foto: printscreen Youtube

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Užice uložiće više od deset miliona dinara u zaštitu i očuvanje zemljišta kao prirodnog resursa na Tari.

Za izgradnju ekološkog parka na Tari grad će dobiti 7,5 miliona dinara od Ministarstva, a iz sopstvenog budžeta izdvojiće 3,2 miliona dinara.

Ugovor o sufinansiranju tog projekta, kako je saopštila gradska uprava, potpisali su u Beogradu Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnika Užica, i Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine.

Želite da izvozite proizvode? Evo kako da to najlakše uradite!

Narednih dana očekuje se raspisivanje tendera za izbor izvođača radova, a ugovorom je predviđeno da projekat bude realizovan do 30. novembra ove godine.

Užice je jedna od 43 lokalne samouprave u kojima će se sufinansirati ekološki projekti, za koje je Ministarstvo izdvojilo 333 miliona dinara na javnom konkursu.

Taj novac, kako je navedeno, namenjen je za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona i klizišta.

– Cilj nam je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko-parkovi i zeleni prostori, koje će građani moći da koriste – poručila je ministarka Vujović posle potpisivanja ugovora.

Prethodni tekstMinistar razgovarao sa proizvođačima paradajza: Zadovoljni smo onim što je obećano!
Sledeći tekstVažne vesti za poljoprivrednike: Otvoren nam je za izvoz na najjače svetsko tržište