foto: Pixabay
foto: Pixabay
- Reklama -

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Obrenovac koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo od danas mogu da se prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje. Prijave za osiguranje vršiće se u Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac.

EKSKLUZIVNO U “BOLJOJ ZEMLJI”! Ministar ima dobre vesti za poljoprivrednike o PIO fondu i otpisu dugova!

– Nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom ”Dunav osiguranje” došla je na red prijava naših poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice i kukuruza. Poljoprivrednici prijave za osiguranje, koje je obezbedila Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave mogu podneti u Kancelariji za poljoprivredu- rekao je Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Stanojević je ovom prilikom objasnio postupak prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje.

– Potrebno je da poljoprivrednici dođu u Kancelariju za poljoprivredu i dostave kopiju lične karte, popunjen formular koji dobiju u kancelariji i neophodnu dokumentaciju o strukturi biljne proizvodnje – naveo je Stanojević.

Država je donela odluku! Većina od 37,5 milijardi dinara podsticaja biće usmerena za mehanizaciju!

On je naglasio važnost osiguranja poljoprivredne proizvodnje u vremenu klimatskih promena i istakao da je Gradska opština Obrenovac kroz ovaj projekat podržala poljoprivrednike i otvorila prostor za napredniju poljoprivrednu proizvodnju

– Kompanija ”Dunav osiguranje” zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac nudi osiguranje osnovnih rizika koje podrazumeva osiguranje od grada, požara i udara groma za kulture pšenicu i kukuruz. Svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa strukturom biljne proizvodnje ima pravo na osiguranje – rekla je Biljana Ahac iz filijale ”Dunav osiguranje”.

Izvanredan dogovor: Otvoreno tržište sa 230 miliona ljudi za proizvode iz Vojvodine!

Ahac je napomenula da poljoprivrednici u slučaju štete imaju rok od tri dana za prijavu.

-Prijave u slučaju štete poljoprivrednici su dužni da dostave u Kancelariju za poljoprivredu koja ih dalje prosleđuje u našu filijalu. Potom na teren izlaze procenitelji koji sastavljaju zapisnik o nastaloj šteti i svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo na osnovu toga će dobiti odštetu- poručila je Ahac.

Izvor: Beogradski portal