Osamdeset deveti Međunarodni poljoprivredni sajam otvoren je u Novom Sadu u subotu, 21.maja i trajaće sve do 27. maja.

Na Novosadskom sajmu će se predstaviti 1.100 izlagača iz 21 zemlje.

Kako je Mađarska zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, upravo su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i mađarski premijer, Viktor Orban, bili ti koji su otvorili ovaj sajam.

Na 89. Međunarodnom sajmu poljoprivrednu mehanizaciju najnovije generacije izložiće firme iz Srbije, Italije, Austrije, Turske, Bugarske, Rumunije, Španije i Češke, dok će ove godine, premijerno jedan od izlagača biti i Maroko. Ova izložba biće na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Posetioci će, pored izložbe poljoprivredne mehanizacije, moći da vide izložbe stoke, hrane, pića, a predstaviće im se i banke, osiguravajuća društva i mnoge druge insistucije.

Najskuplji eksponat ove godine biće na štandu kompanije Aj-Ti-En grup, a to je samohodni silažni kombajn marke KRONE BIG X model 680, čija je vrednost 450.000 evra.

U sredu, 25. maja biće održan Preponski kamp u organizaciji Konjičkog centra „Novosadski sajam”, a istog dana i takmičenje u preponskom jahanju. Dan stočara i dan svečanog uručenja priznanja uz defile nagrađenih grla stoke biće 26.maja, gde će najveća atrakcija biti bik Veliša.

Istog dana kada je i Dan stočara, 26. maja, biće održana i Fijakerijada.

Korišćen izvor: Agropress

Prethodni tekstNema nestašice, šećera će biti sasvim dovoljno
Sledeći tekstDa li nas u narednim godinama očekuje više sredstava za organsku proizvodnju?