Foto: pixabay

Grad Novi Sad povećao je u ovoj godini sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5,5 miliona dinara u cilju povećanja broja proizvodjača i površina pod organskom proizvodnjom, izjavio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Zamir® – fungicid za uspešnu zaštitu lista i klasa strnih žita

Prema njegovim rečima, u ovaj program trenutno je uključeno 10 organskih proizvodjača koji ostvaruju poljoprivrednu proizvodnju na površini od ukupno 40 hektara.

Naveo je da je uspostavljena i saradnja sa stručnim ustanovama i sertifikacionim organizacijama, koja se realizuje u zavisnosti od mera koje su bile predvidjene akcionim planovima i programima podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Novog Sada.

Nazdravite! Država izdvaja veliku pomoć i bespovratna sredstva!

„Grad Novi Sad već deset godina uspešno pomaže organsku proizvodnju. Ukupne subvencije u tu proizvodnju, u periodu od 2011. do 2020. godine, iznose oko 30 miliona dinara“, rekao je Radojević.

Radojević je danas sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske koje je predvodio pomoćnik ministra poljoprivrede RS Goran Bursać i predstavnicima Organic Control System, obišao biogazdinstvo „Kuzmanović“ u naselju Čenej.

Izvor: BETA

Prethodni tekstZamir® – fungicid za uspešnu zaštitu lista i klasa strnih žita
Sledeći tekstKiša ne staje! To je velika opasnost za malinu!