Foto: Pixabay
- Reklama -

Građani blačke opštine koji u svojim domaćinstvima proizvode voće, povrće i hranu biljnog i životinjskog porekla proizvode, a sada ne mogu zbog vanredne situacije da ih prodaju na pijacama, mogu da ponude svoju robu trgovcima iz čitavog Topličkog okruga tako što će dostaviti Opštinskoj upravi Blaca spisak svojih proizvoda, količinu, kontakt telefon i adresu.

Navedene podatke opština Blace objaviće na svom sajtu, na adresi www.blace.org.rs, isključivo uz saglasnost vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, na osnovu njihovog izraženog interesovanja.

“Lokalna samouprava na ovaj način želi da pomogne stanovništvu i lokalnoj privredi, tokom vanrednog stanja, tako što će povezati proizvođače i kupce. Na sajtu opštine biće postavljen spisak svih poljoprivrednih gazdinstava sa područja opštine Blace koja žele da prodaju svoje proizvode, s ciljem da se građanima omogući kontakt sa prodavcima, kako bi mogli da utvrde način na koji će obaviti trgovinu”, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Opština Blace je ovim putem pozvala sugrađane, a posebno vlasnici trgovinskih objekata, pre svega piljara, da kupuju voće, povrće i druge proizvode od lokalnih proizvođača, čije podatke opština bude objavila na svom sajt, da stupe u kontakt sa njima i dogovore načine preuzimanja proizvoda.

Lokalna samouprava svim prodavnicama na teritoriji opštine dostaviće spisak poljoprivrednih gazdinstava zainteresovanih za saradnju, uz molbu vlasnicima trgovina da ih kontaktiraju i od njih nabavljaju robu.