- Reklama -

Na platou Tržnog centra BIG u Novom Sadu, održana je konferencija pod nazivom „Kako obnoviti mehanizaciju i opremu“. O aktuelnim konkursima ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredeće govorili su pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević i direktorka Uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović, a ispred Pokrajinskog sekretarijata za poljpoprivredu, vodoprivredu i šumarstvoza v.d. pomoćnik pokrajinskog sekretara Ljiljana Petrović.

I ova opština daje sredstva za razvoj poljoprivrede!

Sa mladim poljoprivrednicima i učesnicima konferencije razgovarao je i Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Svoje kreditne linije predstavili su i Razvojni fond Vojvodine, Garancijski fons Vojvodine i Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede. Učešće u konferenciji uzeli su i Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV, Jelena Nestorov Bizonj, sekretar Zadružnog saveza Vojvodine i dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Poljoprivrednicima 200 miliona subvencija za investiciono ulaganje!

Na skupu je dodeljena i nagrada najmlađem poljoprivredniku, članu SUMP-a Siniši Arsiću iz Siriga.

Tokom vikenda na istom prostoru održava se i izložba mehanizacije i opreme u poljoprivredi.

Skup je organizovao SUMP – Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, sa željom da se poljoprivrednim proizvođačima na jednom mestu pruže sve relevantne informacije, kako o merama subvencionisane podrške republike i pokrajine, tako i o ponudi najznačajnijih mehanizatorskih kompanija.

Izvor: dobro jutro

Prethodni tekstOprez! Afrička kuga svinja se ne smiruje!
Sledeći tekstStručnjaci savetuju! Ovo je pravo vreme za rasađivanje paprike!