Sastanak malinara i Nedimovica
Sastanak malinara i Nedimovića
- Reklama -

Saopštenje ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja, „Limska dolina“ iz Priboja, kao i sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača Užice.

Na sastanku je dogovoreno da usled nastalih poremećaja na tržištu, MPŠV obezbedi komunikaciju između predstavnika proizvođača i otkupljivača malina u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u sektoru malinarstva.

Ministar je istakao da je MPŠV spremno da pomogne u dodatnom snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija, ali i nabavku repromaterijala.

Takođe, značajan pomak se očekuje i kroz ulogu Nacionalnog saveta za malinu, koji će konačno utvrditi proizvođačke cene, odnosno cenu koštanja proizvodnje maline za različite krajeve Srbije, ali i krajnje izvozne cene ovog voća.
Na sastanku je dogovoreno i da se zajedničkim naporima obezbedi investitor koji bi izgradio prerađivačke kapacitete u tom delu zemlje i na taj način obezbedio sigurniji plasman maline za proizvođače.

Republika Srbija

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE,VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

Broj: službeno

Nemanjina 22-26

Beograd

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede