Printscreen/Youtube
- Reklama -

Natur M.S., dvadesetšestogodišnjak iz Indije, toliko voli pčele, da ih smatra svojim najboljim prijateljima i ne doživljava ih kao pretnju. Ovaj neobični pčelar od svoje sedme godine pušta pčele da mu pokriju lice čime je često impresionirao prijatelje iz detinjstva.

Upisan je u Ginisovu knjigu rekorda, a pčele je na glavi držao četiri sata, deset minuta i pet sekundi. 

Mnogi iskusni pčelari dobijaju opasne alergijske reakcije, ali mladi Natur ne brine da će ga neka od pčela ubosti za usne ili neki drugi deo lica. On je rekao da zahvaljujući ocu Sajajakumaru, koji je proizvođač meda i nagrađivani pčelar, on danas tako dobro poznaje pčele.

Natur je zajedno sa bratom Nektarom, pčele prvo stavljao na ruku.

“Ubrzo se čulo zujanje roja insekata oko mene i prekrili su mi ruku za 15 minuta. Sledećeg dana sam pokušao sličan štos sa maticom na glavi i za nekoliko trenutaka, pčele su mi prekrile celu glavu i lice“, ispričao je Natur i dodao da mu u sprečavanju straha pomažu saveti oca.

Kako kaže otac ga je uvek savetovao da bude miran dok je sa pčelama, i da se prema njima odnosi kao prema prijateljima. I da uvek duboko udahne i nikada ne gubi strpljenje ili se prepušta strahu dok je u kontaktu sa njima.

“U početku, to nije bilo tako lako, ali nikada se nisam osećao neprijatno, u stvari, osećao sam se sjajno. Uopšte nije bilo problema sa pčelama na mom licu, mogao sam sve da vidim, pa čak mogu i da šetam i plešem sa njima na licu. Imamo posebnu vezu, nikad me nijedna nije ubola“ priča Natur.

Ovaj mladić studira pčelarstvo na koledžu u Bangaloru u Indiji, njegova želja je da nauči sve o pčelama kako bi ih zaštitio. Kaže da je svestan da se mnogi plaše pčela, ali da su one veoma važne i da je dužnost svih nas da ih zaštitimo.