- Reklama -

Prijava na konkurs do 25.septembra!

Usled ekonomske neizvesnosti, ali i sveopštih društvenih trendova, sve je ređe da se mladi odlučuju za brak. Ono što brine našu omladinu jeste nemogućnost uspostavljanja stalnog radnog odnosa, ekonomske sigurnosti, ali i stambenog zbrinjavanja.

Pa čak i mladi koji se odluče na takav korak zabrinuti su za svoju egzistenciju, ali i danas sutra egzistenciju svoje dece.

S druge strane, sve je veći odliv mladih iz naših sela u veće gradove Srbije. Taj konstantni odliv stanovništa doveo nas je u situaciju da se srpsko selo, po ko zna koji put za pola veka nalazi na prekretnici kako i da li će se i dalje razvijati.

Tražeći pravce razvoja, Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

S ciljem podsticanja razvoja ruralnih sredina, ali i rodne ravnopravnosti – povećanja broja žena vlasnica nepokretnosti, Autonomna pokrajina Vojvodine dodeljuje 30.000.000,00 dinara. A s tim u vezi i oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana, ali i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, u skladu sa Zakonom.

Kriterijumi za dodelu novca za kupovinu kuće su i obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, kao i da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine. Takođe, jedan od supružnika ne sme biti stariji od 40 godina.

Učesnici, odnosno učesnice mogu da apliciraju samo jednom prijavom do 25.septembra, a visina ne može biti veća od 1.000.000,00 dinara.

Ceo tekst konkursa možete pročitati OVDE.

Konkurisali pa dobili novac da kupe kuću na selu u koju se uskoro useljavaju!

Slavica (28) i Jovica Kitić (32), kako piše dnevni list Blic, iz Adaševaca su već konkurisali, te dobili novac da kupe kuću na selu u koju se uskoro useljavaju.
Prema rečima ovog lista, Slavica i Jovica ne bi menjali život na selu, za onaj u gradu. Mir, veliko dvorište je ono što ovo dvoje ljude usrećuje i čini ih spokojnim.