- Reklama -
Slider

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je identifikacijom zemljišta u državnom vlasništvu utvrđen tačan broj napuštenih parcela u 13 opština, na kojima postoji mogućnost podizanja vetrozaštitnih pojaseva koji štite tlo, kao i uzorkovanje zemljišta koje bi iskazalo potencijal za bavljenje organskom proizvodnjom.

Ministarstvo napravilo veliki korak! Bespovratna pomoć zadrugama!

Uprava za poljoprivredno zemljište 2020. godine odabrala je 13 jedinica lokalnih samouprava, a to su Valjevo, Ub, Osečina, Lajkovac, Mionica, Ljig, Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani, Irig, Vršac (Veliko Središte) i Niš (Medijana).

Uvedena Kovid 19 linija za pomoć poljoprivrednicima!

Tokom sprovođenja projekta, zaključno sa novembrom, 1.398 parcela je identifikovano, 546 parcela sa ukupnom površinom od 948 hektara pronađene su kao napuštene, odnosno neobrađene, dok su 852 parcele sa ukupnom površinom 1.228 hektara pronađene kao korišćene na terenu, odnosno da su predmet eksproprijacije.

Podsticajna sredstva za poljoprivredu! 2,4 miliona za gazdinstva!

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) zajedno su radili na unapređenju upravljanja napuštenim zemljištem u državnoj svojini kroz komponentu “Jačanje ruralne konkurentnosti i produktivnosti u agrobiznis sektoru” koja je podrazumevala identifikaciju napuštenih parcela u državnom vlasništvu.

Izvor: FoNet

Slider