Ministar poljoprivrede
Ministar poljoprivrede
- Reklama -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović primio je u Domu zdravlja u Mačvanskoj Mitrovici, vakcinu protiv COVID-19 kompanije „Astra Zeneka“.

Nedimović je odabrao seosku ambulantu kako bi se uverio u to kako imunizacija protiče u manjim sredinama, i tom prilikom pozvao građane da se vakcinišu.

Setva kukuruza 2021 – najnovije preporuke

On je izrazio zadovoljstvo odzivom građana na ovom seoskom području, navodeći da se već nekoliko dana u selima na teritoriji Sremske Mitrovice aktivno vrši vakcinacija.

Do sada je više od 1,3 miliona ljudi primilo prvu dozu vakcine, a više od 850.000 i drugu dozu, ukazao je Nedimović i dodao da je važno da što pre dođemo do 2,5 miliona vakcinisanih kako bismo se vratili normalnom životu.

Opredeljeno 25 miliona dinara za investicije u pčelarstvo

Potpredsednik Vlade je izneo podatak da je na području Sremske Mitrovice vakcinisano više od 21.000 građana, i ocenio da su pokretni punktovi dobro rešenje, kako bi se stiglo do svakog građanina.

On je još jednom apelovao na poljoprivrednike, ratare i stočare da se vakcinišu, jer će samo tako moći da sačuvaju zdravlje, nastave da rade i normalno žive.