Foto: Pixabay
- Reklama -

Poljoprivrednici opštine Lučani mogu da konkurišu za sredstva koja mogu da iskoriste za nabavku sitne mehanizacije, investicije, nabavku umatičenih grla krava, ovaca ili koza.

Među merama koje je donela opština je povraćaj 60 odsto do 180.000 dinara bez PDV-a za investicije u fizičku imovinu, a može se konkurisati i za više investicija do 400.000 dinara povraćaja.

Novac se može iskoristiti za nabavku sitne priključne mehanizacije, kao što su mašine za osnovnu obradu, dopunsku obradu, setvu, sadnju, đubrenje, protivgradna zaštita, sistem za navodnjavanje i to se odnosi na sve sektore: mleko, meso, voće, povrće, ostali usevi, žitarice, pčelarstvo.

Nabavka umatičenih grla krava, do pet godina starosti i junica – povraćaj iznosi 60.000 dinara, ukoliko je grlo kupljeno na teritoriji opšine, 80.000 sa druge teritorije van opštine Lučani i 90.000 za steone junice kupljene sa druge teritorije.

Takođe, podsticaji važe i za nabavku umatičenih grla ovaca ili koza – povraćaj 12.000 dinara za najviše 20 grla i nabavku umatičenih grla krmača – povraćaj 20.000 dinara za najviše pet grla, ali i za osiguranje useva i životinja – povraćaj 30 odsto do 20.000 dinara.

Za više informacija pogledajte ovde.