Aleksandar Vukadinović iz Jarka
- Reklama -
Slider

Kada upoznate dobre i sjajne ljude, vi to prosto znate.

PLATIO OVCE 2000 EVRA PO GRLU I VREDE! Vi možete da ih nabavite mnogo jeftinije! (VIDEO)

Takav čovek je Aleksandar Vukadinović iz Jarka, Ruma. Zašto je ekipa “Bolje zemlje” otišla kod Vukadinovića, mladog momka kao od brega odvaljenog. On predstavlja na desetine hiljada ljudi u Srbiji možda i stotine, koji se bave nekim poslom, na primer rade nešto u industriji, ali i proizvode nešto za sve nas – hranu.

Svakog dana kada odradi tešku i fizički napornu smenu od osam sati kao majstor gumar, on posle smene, umoran, radi i poljoprivredu.

Šansa za dobru zaradu: Otkrivamo kako da kivano uzgajate na većim površinama!

Bavi se tovom svinja, malom proizvodnom mleka, ovaca, radi i nekih 5 jutara zemlje, ili se posvećuje plemenitom sportu ali i ne samo sportu – konjarstvu.

Da budemo iskreni postoje predrasude prema ovakvim ljudima s jedne strane poljoprivrednici koji žive od poljoprivrede ih često osudjuju i kažu za njih da nisu “pravi” seljaci, a sa druge strane, oni u gradu ih smatraju, ali na način protiv kojeg se mi borimo, pežorativno seljacima.

Trijumf domaće pameti! Inteligentna prskalica dostupna svakom džepu!

Šta je u stvari istina? Istina je da momak radi 8 sati posao gde podiže terete od desetine kilograma, lomi leđa da bi nešto zaradio, i posle kada dođe kući ne gleda televizor, ne igra video igrice, kao mnogi džabalebaroši, nego tako umoran on nešto pravi, on stvara.
I na tome mu svaka čast.

Aleksandar Vukadinović iz Jarka

– Ja radim u preduzeću koje proizvodi traktorske gume i nakon toga se bavim poljoprivredom – kaže Aleksandar Vukadinović. – Držim krave, držim svinje, ovce, a u sklopu hobija držimo i konje. Bavimo se i zemljoradnjom. Pre smo sejali i povrće, ali smo prekinuli pošto teže ide.

– Ne bih mogao da živim samo od poljoprivrede sa ovom zemljom koju imama, a ni plata u firmi mi ne bi bila dovoljna. Ovako se nadopunjujem – priznaje on.

Dobra stvar života na selu je što Vukadinović, može da priušti opuštanje kakvo u gradu mogu da priušte samo bogataši. To je lep, mađarski, restauriran fijaker, dva lipicanera, luksuzno opremljeni kožnom amovima, kaiševima.

Pitali smo stručnjaka: Saveti o održavanju motorne testere!

Na selu, je ovaj lusuzan sport dostupan, jer pored krava, on očisti, i nahrani i konje kada je potrebno i kaže da skoro svaki dan preže fijaker i vozi. Nema tog terenca, nema tog luksuznog automobila, koji može da pruži osećaj kao fijaker, otvorenosti, širine, pogled puca, dok dvopreg juri i po asfaltu i po lucerištu.

Uzalud mercedesi, audiji, land roveri – ne može taj oseća i topot kopita da se zameni ničim.

Sve po leđima srpskog seljaka! Evo kako zbog EU propada naš krompir!

– Ja sam još u detinjstvu stalno gledao konje i čeze i pitao se kada ću ja moći da ih teram – priča sa ljubavlju gospodin Vukadonović. – Kada sam postao stariji počeo sa i time da se bavim.

No, da konji njemu nisu samo hobi i koju još funkciju imaju i koja su ulaganja potrebna za njih, možete da pogledate na snimku ispod…

Slider