Subvencije za stocare
Lepe vesti za stočare za 2019.godinu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je da će u 2019. godini budžet za subvencije biti veći za oko 7 milijardi dinara, što svakako ohrabruje naše poljoprivrednike koji se mogu nadati većim iznosima na svojim računima.

Ministar Nedimović kaže da će najviše biti izdvojeno za tovno govedarstvo, mlečno govedarstvo i stočarstvo, što je veoma bitno zbog izvoza mesa u Tursku, a u izgledu je i otvaranje novih tržišta za izvoz.

U gostovanju, u Dnevniku na RTS-u, ministar je rekao da će se ići i na povećanje premija osiguranja za krajeve koji su izloženi rizicima, tako da će to povećanje sa 40% ići na 70%.

I ono što je možda i najvažnije jeste da je konačno otvorena nacionalna akreditovana laboratorija za ispitivanje mleka. Ovo daje mogućnost da proizvođači informaciju o kvalitetu svog mleka dobiju direktno od državne laboratorije.

Kako je ministar objasnio, ova laboratorija se otvara još od 2009. godine, ali je tek sada otvorena pa je time završen proces akreditacije, što je veoma važno za proizvođače.

Tekst priredio: dipl. inž. Goran Veljković

Prethodni tekstSkupa junetina u mesari, ali ne i kod proizvođača!
Sledeći tekstObećavajući trikovi za tov svinja