Foto: Pixabay

Za Programe podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja ove će godine iz budžeta Grada Bora biti izdvojeno 20 miliona dinara, gotovo upola manje nego prošle godine.

Nabavite jeftino mašinu koja vredi! Seje do 100.000 strukova paprike dnevno!

Iako je manji agrarni budžet, sredstva opredeljena za ove namene biće dovoljna za dalji razvoj poljoprivrede, smatraju nadležni.

– Manja sredstva, ali su mere šire. Sada se baziramo na malim poljoprivrednim proizvođačima, kojima je najneophodnija ova pomoć, kojima je pomoć potrebna da podignu i nastave proizvodnju, ali i oni koji se bave širom i većom proizvodnjom imaće priliku da apliciraju i uz subvenciju grada Bora nastave da rade. Ono što je dobro, ono što je pohvalno je da od trenutka podnošenja zahteva do dobijanja finansijskih sredstava najviše je potrebno do mesec dana. – rekao je novinarima gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Intezivni šaranski ribnjak: Oni znaju kako se to radi i spremni su da podele umeće!

Predlog mera usvojen je na poslednjoj sednici Gradskog veća, a sa ukupno predviđenih devet mera obuhvaćeni su nabavka priplodnih grla, podizanje novih i obnavljanje starih voćnjaka, postavljanje plastenika, nabavka mašina za obradu zemljišta, zaštita bilja, ubiranje odnosno skidanja useva, navodnjavanje, oprema za pčelare.

U minule dve i po godine, kako se aktivno sprovode programi pomoći poljoprivrednicima, primetne su promene na bolje.

Država daje milion dinara po proizvodu: Uslov je da imate jednu od ovih oznaka kvaliteta!

Zasađene su desetine hektara novih voćnjaka u okolini Bora, poboljšano je stočarstvo kao primarna poljoprivredna grana, kao i pčelarstvo, a ovaj tempo razvoja biće nastavljen i u ovoj godini, ističu odgovorni u lokalnoj samoupravi.

Izvor: Danas

Prethodni tekstZaštitite voćnjak u ovom rizičnom periodu: Stižu obilne kiše i oboljenja!
Sledeći tekstMraz i bolesti napali ječam: Ovo vam savetuju stručnjaci!