pivo
pivo
- Reklama -

Umerene količine piva nisu štetne, nego značajno poboljšavaju zdravlje i seksualnu potenciju

Ono što su ljubitelji piva uvek slutili, nauka je potvrdila: ovaj osvežavajući napitak od ječma predstavlja melem za dušu i telo. Pivo opušta, a zahvaljujući vrednim materijama unapređuje i zdravlje.

Da bi moglo što duže da se održi, kod vrenja se filtrira pivski kvasac koji je prava riznica mineralnih materija, aminokiselina, oligoelemenata i vitamina. Ćelije kvasca se mogu porediti sa skladištem hranljivih materija.

Pre svega, dragoceni B vitamini su nezamenljivi za lepu, svežu i čistu kožu, blistavu kosu i zdrave nokte.

Pivo
Pivo

Krvni pritisak i pivo

Umereno konzumiranje piva održava krvni pritisak. Muškarci koji piju pivo do 1 l dnevno, ređe pate od visokog krvnog pritiska nego apstinenti. Za žene važi isti princip, samo što količina piva treba da je upola manja. Oni koji bez mere pivom gase žeđ, izazivaju suprotan efekat, jer više piva dovodi do višeg krvnog pritiska.

Pivo
Pivo

Mirno srce i pivo

Pivo štiti krvne sudove i srce, pa su ređi infarkti i druga oboljenja srca i cirkulacije. Alkohol utiče pozitivno na metabolizam holesterola, jer se broj transportera dobrog holesterola povećava. Izvlači se suvišni holesterol iz ćelija nataložen u krvnim sudovima. Arterije se održavaju u redu, rizik srčanog infarkta se smanjuje. I ovde važi princip umerenog uživanja!

Pivo
Pivo

Mišići, nervi i pivo

Pivo potpomaže rad mišića i prenošenje nervnih nadražaja i ukupni energetski metabolizam. Kalijum je važan za srce i mišiće i istovremeno može da snižava krvni pritisak. Natrijum i kalcijum jedva se mogu naći u pivu. I to je dobro, jer ta kombinacija deluje kao preventiva protiv srčanih oboljenja, a i kamena u žuči i mokraći.

I onome ko ima loše nerve, preporučuje se čaša piva. Hmelj je prirodno sredstvo za umirenje. Ugljeni hidrati su gorivo za mišiće, mozak i nerve.

Pivo
Pivo

Pivo i seks

Pivo je, kao i druga alkoholna sredstva, potentna droga sa svojim prednostima i manama za seksualni život.

Kao prednost se ističe afrodizijačko i euforično delovanje na ljudsku ćud, zatim opuštanje napetosti, snižavanje nivoa psihičke i fizičke ometenosti i redukovanje stresa.

Povećava kod svake treće žene i svakog drugog muškarca seksualni užitak. Povećava do 0,25 promila sposobnost erekcije i izaziva osećaj da je čovek seksi.

Kao mana se navodi snižavanje sposobnosti procene seksualnog partnera. Glavni je razlog za odustajanje od kondoma, a usporava i telesne procese za nadražaj i orgazam. Već sa 0,5 promila alkohola u krvi pada sposobnost erekcije, a kod žena krivulja nadražaja pada već kod 0,4 promila. Snižava plodnost, ubija spermatozoide i menja ciklus kod žena.