Foto: Beoinfo
- Reklama -
Slider

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković otvorio je u ponedeljak na Poljoprivrednom fakultetu besplatnu obuku iz oblasti voćarstva za poljoprivredne proizvođače sa teritorije grada Beograda, koja se organizuje naredna tri dana sa teorijskom i praktičnom nastavom uz pomoć Sekretarijata za privredu i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Veličković je naglasio da se ovakve obuke na Poljoprivrednom fakultetu organizuju šest godina zaredom i zahvalio ovoj ustanovi, kao i eminentnim profesorima na afirmaciji kursa.

“Grad Beograd je na lestvici privrede grada postavio poljoprivredu na veoma visok nivo i shvata je veoma ozbiljno. Kada poljoprivrednik napravi proizvod, pružamo mu mogućnost da ga besplatno predstavi na sajmovima poljoprivrede u našem gradu. Najbolje od njih predstavljamo na inostranim sajmovima u Evropi, kao što je to skoro bilo u Parmi u Italiji”, naveo je gradski sekretar.

On je naveo da će uskoro izaći časopis Grada Beograda „Gradski poljoprivrednik”, koji će besplatno dobijati svako registrovano gazdinstvo, a kojih u našem gradu ima oko 30.000.

Foto: Beoinfo

Edukacija i saveti stručnjaka

“Ovaj časopis će pružati sve potrebne informacije o subvencijama, konkursima i inovacijama, kao i savete stručnjaka”, rekao je gradski sekretar za privredu.

Kako kaže, cilj je, pre svega, da se mladi ljudi motivišu i zadrže na selu.

“Nadam se da smo delimično u tome uspeli, jer jedan od uslova na našem konkursu jeste i da se veći broj bodova dodeli poljoprivredniku koji ima manje od 40 godina. Olakšali smo prijavljivanje na konkurse, odnosno samu proceduru, a nakon potpisivanja ugovora o subvencijama Grada Beograda, u roku od sedam do 10 dana sredstva se uplaćuju na račun poljoprivrednog gazdinstva”, rekao je on.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Dušan Živković poželeo je uspeh svim polaznicima kursa i zahvalio gradskom Sekretarijatu za privredu na podršci i organizaciji obuke.

Obuka za poljoprivredne proizvođače iz oblasti organske proizvodnje počeće 18. juna, a obuka iz oblasti pčelarstva 22. juna na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu.

Slider