Foto: Pixabay
- Reklama -

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavljuje konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima sa teritorije AP Vojvodine.

EKSKLUZIVNO U “BOLJOJ ZEMLJI”! Ministar ima dobre vesti za poljoprivrednike o PIO fondu i otpisu dugova!

Prema informacijama iz ovog sekretarijata maksimalni iznos podrške po korisniku biće 1,2 milion dinara, a ukupno će u okviru konkursa biti dodeljeno 200 miliona dinara. Mladi poljoprivrednici dobiće podršku u iznosu 90 odsto prihvatljivog troška njihove investicije, ne više od 1,2 milion dinara.

Izvanredan dogovor: Otvoreno tržište sa 230 miliona ljudi za proizvode iz Vojvodine!

Moći će da konkurišu poljoprivrednici stariji od 18 godina, koji u momentu podnošenja prijave ne mogu imati više od 40 godina.

Neki od uslova su

  • da podnosilac prijave mora imati prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine,
  • da mora imati objekat za smeštaj životinja u vlasništu ili zakupu u periodu od najmanje pet godina (zakup počinje od dana podnošenja zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava) – ukoliko aplicira za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavka priplodnih grla i opremanje farmi)
  • da mora imati objekat u kojem će se obavljati prerada u vlasništu ili zakupu u periodu od najmanje pet godina (zakup počinje od dana podnošenja zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava) – ukoliko aplicira za Podršku preradi na gazdinstavu
  • da mora imati u vlasništvu životinje – ukoliko aplicira za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavku mašina i opreme za pripremu stočne hrane u sektoru mleko i meso)
  • da nije dužan za poreze i naknade
  • da za planiranu investiciju ne koristi podsticaje po nekom drugom osnovu (subvencije, podsticaji)…

Lane je zbog nedostatka novca u pokrajinskoj kasi zbog pandemije, konkurs za mlade stopiran.

Izvor: Agro Smart

Prethodni tekstOva opština je rešila da svim poljoprivrednicima da besplatno poljoprivredno osiguranje!
Sledeći tekstPodnesite zahtev: Ovo su premije koje Uprava za argarna plaćanja daje za 2021. stočarima!