Ko su PRIMERI dobrih IPARD projekata?

0
traktor sa rolo balama
Najveće interesovanje vlada za mehanizaciju, foto B. Zdravković
- Reklama -

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede Uprave za agrarna plaćanja istaknuti su primeri dobrih IPARD projekata iz prethodnih poziva. Među njima su poljoprivrednici Vojvodine i Šumadije i Zapadne Srbije, mladi poljoprivrednik, ali i jedna poljoprivrednica. Njihovi projekti odnosili su se uglavnom na nabavku potrebne mehanizacije u sektoru mleka i voća.

Pere Benčik dolazi iz Regiona Vojvodine. Učestvovao je na Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije – sektor mleko. Uz IPARD podršku je nabavio dve dvoosovinske traktorske prikolice i rol presu za seno.

Borka Savanović dolazi iz Regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Uspešno je učestvovala je na Drugom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora i to u sektoru voća.

Dragiša Kovačević je prvi korisnik kome su isplaćena IPARD sredstva. Dolazi iz Regiona Vojvodine i učestvovao je na Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u sektoru voća. Nabavio je samohodni tresač višanja.

Mladi poljoprivrednik nam dolazi iz Regiona Vojvodine. Učestvovao je u Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije. Uz IPARD podršku nabavio je teleskopski manipulator.’

Najveće interesovanje i dalje vlada za nabavku opreme i mehanizacije potrebne na gazdinstvu, koje će se nastaviti kroz Meru 1 – investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, a posebnu pažnju zaokupila je Mera 7, u okviru razvoja seoskog turizma.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

 

Julijana El Omari