Foto: Youtube.com/printscreen

Grad Kikinda svake godine izdvaja značajna sredstva za subvencionisanje poljoprizvodnje, a ove godine iz budžeta grada izdvojeno je 15,2 miliona dinara za tu namenu.vredne proi

Javni pozivi za dodelu sredstava raspisani su 8. aprila, istakao je Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu prilikom posete poljoprivrednom gazdinstvu Stepanov u Iđošu.

Država nudi 3500 ha na 15 godina u Somboru

Grad Kikinda je 8. aprila, raspisao novih 16 poziva podrške. Subvencionisaće se sve mere za koje su poljoprivrednici iskazali interesovanje.Tu spadaju osiguranje useva čemu je pridodato osiguranje životinja, kreditna podrška, nabavka novih sadnica, bušenje bunara, nabavka sistema kap po kap. Nabavka konstrukcija za plastenike i folija su nove mere, a među najzanimljivijima je mera podrške mladima u ruralnim područijima – istakao je Oličkov.

Gazdinstvo Stepanov konkurisalo je za sredstva na konkursu grada prošle godine i odobreno im je 100.000 dinara za kupovinu drobilice, mašine za usitnjavanje otpada koje ostane po završetku rezidbe.

Program podrške od 319,8 miliona dinara: Mnoga sela će dobiti neophodna sredstva

– Mašina nam je velika pomoć. Vinogradari imaju problem sa ostacima nakon orezivanja, a ova mašina svo granje pretvori u štapićastu formu koja se koristi kao organsko đubrivo ili ogrev – rekao je Bogdan Stepanov.

Sve informacije mogu se naći na sajtu grada Kikinde ili lično u kancelarijama 70 i 71 Gradske kuće.

Prethodni tekstColtrane® – štiti kukuruz do devetog lista od širokolisnih korova
Sledeći tekstSada je pravi trenutak: Evo kako da dobijete rani kupus već u junu