Foto: Pixabay
- Reklama -

Krastavci, paradajz i sir, idealna salata za leto. Krastavci su mnogima omiljeno povrće, veoma lako se gaje. Ako imate osunčanu terasu uz malo dobre volje, rada, nekoliko saksija, možete celo leto uživati u ovom povrću. 

Potrebne su vam plastične saksije, najmanje 20 centimetara prečnika, na dnu moraju imati izbušene rupe, zbog sistema drenaže. Najbolje da koristite kvalittenu zemlju koja je bogata hranljivim materijama. Posebu pažnu obratite na to da redovno prihranjujete biljke tako što ćete dodavati zemlju ili organsko đubrivo.

Kada posadite krastavce potrebno je da za svaku saksiju pripremite drveni štap, jer kada vreža poraste potreban joj je oslonac. Sami možete izabrati dužinu štapa koji služi za oslonac. Kada vreža poraste do vrha oslonca potrebno je orezati, dok se bočne vreže skraćuju na dva lista i jedan plod ili tri lista i dva ploda.

Krastavce treba redovno zalivati, ne obimno, vodom koja je odstajala oko 12 sati. Kada su topli dani, krastavci se zalivaju i dva puta dnevno, treba paziti da prilikom zalivanja listovi ostanu suvi.