- Reklama -
Slider

Na području opštine Ivanjica, sneg jakog inteziteta pada u poslednja 24 časa i izazvao je velike probleme u snabdevanju strujom u nekoliko planinskih sela.

Kako je rečeno agenciji Beta iz Elektrodistribucije u Čačku, bez struje su ostala planinska sela Osonice i Luka i naselje Lučka reka, jer je vlažan sneg pokidao visokonaponske vodove.

Ekipe su na terenu i očekuje se da će sva sela do kraja dana dobiti struju.

Takođe, gotovo svi putni pravci ka teritoriji opštine Sjenica su tokom noći zavejani. Na teritoriji ove opštine vetar je dostizao brzinu od 50 km/h i stvorio snežne nanose, na mnogim putevima u ovom kraju.

Foto: MP

U zimskom turističkom centru Kopaonik, sneg je dostigao visinu od 1 metra. Svi putni pravci ka ovom centru su prohodni, uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Skijališta Srbije su i ove godine 21. januara obeležila Svetski dan snega (World Snow Day) u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru.

Kada su u pitanju poljoprivredne kulture pšenica i uljana repica, njima bi sneg mnogo značio u ovom momentu i dodatno im pomogao da očuvaju vlagu za prolećni razvoj.

Slider