- Reklama -

Svi smo čuli onu izreku koju mnogi ponavljaju „Jabuka na dan, lekar nepotreban“. Za jabuku se vezuju najrazličitije priče, verovanja, mitovi i običaji.

Eva je Adama namamila crvenom jabukom i nije mogao da odoli tom izazovu. Za razliku od žena, muškarci imaju „jabučicu“ u grlu nastalu od jabuke koju je Eva dala Adamu.

JEFTINO, ZDRAVO I BOLJE! Ovim prirodnim preparatom možete tretirati voće pred mirovanje!

U Grčkoj mitologiji da je Dionis, bog vina i tvorac jabukovog drveta poklonio jabuku Afroditi, boginji lepote, kako bi zadobio njenu ljubav.

Ono što je sigurno je činjenica da je jabuka majka jabukovog sirćeta koje nastaje kroz prirodni proces fermentacije ploda, pa transformacijom u alkohol, a daljom fermentacijom alkohola u jabukovo sirće koje je važan proizvod prirode za zdravlje ljudi.

Foto: Pixabay

Prirodno jabukovo sirće oduvek se koristilo kao narodni lek. Zna se da su stari Rimljani pijaću vodu prečišćavali tako što su je mešali i pili sa jabukovim sirćetom. Cezar, Hanibal i Kolumbo takođe su ga koristili, kao i njihove vojske. Za jačanje uoči, a i za oporavak posle bitke.

Koja je istinska tajna jabukovog sirćeta?

Jabukovo sirće spada u prirodne supstance koje imaju veliku moć resorbcije.

Uticaj te moći na ljudski organizam je  važan faktor njegovog brzog delovanja i delotvornosti. Sve tajne koje jabukovo sirće skriva u svojoj „čarobnoj moći“ svedene su u njegovoj trenutnom ulasku u organizam i krvotok. Pri tom, ono sa sobon nosi i ljudskom telu daruje bogatstvo hranjivih i zaštitnih supstanci bez kojih bi ono bilo nemoćno i skoro nezaštićeno pred najezdnom mnogih neprijatelja.

REZIDBA KAJSIJE U VREME MIROVANJA: Evo kako će to uticati na prinos!

Jabukovo sirće u sebi sadrži 90 različitih komponenata kao što su belančevine i biljna vlakna, biljne masti, vitamine A, B i C, B1, B2, B6 i E, gvožđe, eterična ulja, kalijum, kao i kalcijum, magnezijum, natrijum, oligo elemente, silicijum, bakar, jod, organske kiseline, pektin, sumpor, fosfor, fluor, hlor, celulozu, ugljene hidrate, fruktozu i glukozu.

Jabuka bogata oksidansima

Savremeni svet danas veruje u lekovite moći jabikovog sirćeta i primenjuje ga pri lečenju velikog broja oboljenja, poput kardiovaskularnih bolesti, srca i krvnih sudova, regulisanja visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola i triglicerida, stabilizaciji šećerne bolesti, arterioskelroze, stresa, lečenja gojaznosri i mršavljenja, za bolju cirkulaciju krvi, protiv nastajanja tromba, a ukoliko postoji tromb za njegovu bezbednu razgradnju i odstranjivanje iz krvnih sudova.

Jabukovo sirće razgrađuje kamen u bubrezima i žuči, leči proširene vene, migrenu, razne infekcije i sve oblike upala i trovanja hranom. Pomaže varenju i čisti jetru, jača imunitet, leči akne, ekceme, svrab na koži, opekotine, perut i skoro da nema organa na koji ono ne deluje blagorvorno.

Sve navedeno deluje pomalo nestvarno ali, nauka je dokazala da jabukovo sirće zaista ima blagotvoran uticaj na ljudski organizam.

SADITE VINOVU LOZU? Čuvajte se ovoga jer će vam smanjiti rast i desetkovati prinos!

IZVORbolja zemlja
Prethodni tekstREZIDBA KAJSIJE U VREME MIROVANJA: Evo kako će to uticati na prinos!
Sledeći tekstMINISTAR NEDIMOVIĆ: Isplata subvencija u narednih mesec dana