foto Pokrajinska vlada
- Reklama -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Republike Indonezije Mohamada Čandra Vidja Judu razgovarali su o proširenju ekonomske saradnje.

Šta zna želja šta je nemoguće: Prvi u Srbiji proizvode pravi šampanjac!

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi naše dve zemlje prijateljski te da postoji ogromna šansa za intenziviranje saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i plasmana poljoprivrednih proizvoda iz Vojvodine u Indoneziju.

– Cilj nam je da privučemo nove indonežanske investicije, i da uspostavimo institucionalnu saradnju AP Vojvodine i indonežanskih pokrajina. Želimo da povežemo privrednike i privredne komore, kako bismo ostvarili konkretne rezultate – rekao je predsednik Mirović.

Prvi put nakon 30 godina! Počinje izvoz svinjskog mesa u EU!

Dogovoreno je da u narednom periodu u saradnji sa predstavnicima indonežanskih kompanija, koje već uspešno posluju u Vojvodini, bude organizovan onlajn poslovni forum kako bi se proširili kontakti i ostvarile nove veze među privrednicima.

Ambasador Juda istakao je na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi da AP Vojvodina ima važnu ulogu u trgovinskoj razmeni između Republike Indonezije i Republike Srbije, istakavši da su dobri bilateralni odnosi šansa za budućnost.